Sälja fakturor

Denna guide visar hur ni genom bara några knapptryck kommer igång med att sälja era fakturor. Ni kan sälja fakturor till någon utav våra samarbetspartners Prioritet Finans AB eller Euro Finans AB.

Har ni inte skapat en faktura i Acconomy tidigare? Tryck här för att läsa guiden om hur man skapar en faktura.

Steg 1 - Val av leverantör

Om ni redan har valt och blivit godkända av en leverantör kan ni gå vidare till Steg 2.

När ni har skapat en faktura kan ni välja ett av nedanstående leveranssätt. Önskar ni sälja fakturan väljer ni leveranssätt "Sälj faktura" se bild 1.

Bild 1. Välj leveranssätt.

När ni väljer detta alternativ så får ni upp en ruta där ni får valet av leverantör till tjänsten. När detta val har skett så skickas ett formulär till respektive leverantör för granskning. Leverantören kommer kontakta er med besked om deras beslut.

Medan ni väntar på beslut så kan ni välja att spara fakturan. Ni hittar fakturan i funktionen Visa utgående fakturor.

Steg 2 - Välj leveranssätt

När fakturan är klar för att säljas är det är dags att välja hur fakturan ska skickas. Längst ner på sidan hittar ni val av leveranssätt, och alternativet 'Sälj faktura' med er respektive leverantör på knappen. Se Bild 2 & 3. När ni har gjort ert val av leveranssätt så kan ni skicka fakturan!

Bild 2. Prioritet Finans.

Bild 3. Euro Finans.

Steg 3 - Återrapportering

I detta steg är fakturan såld och ni kan följa vad som händer med den. Välj Fakturor i huvudmenyn och sedab Visa utgående fakturor. Där finner ni samtliga fakturor ni skickat via PromikBook. Välj sedan -ikonen på aktuell faktura och därefter Se fakturahistorik (Alternativt välj -ikonen). Där kan ni se händelser för fakturan och se statusen på köpet, se bild 4.

Bild 4. Händelser för såld faktura.

Steg 4 - Automatisk bokföring

Fakturan bokfördes per automatik när den skickades, om ni använder er av faktureringsmetoden. När fakturan är köpt så bokförs även utbetalningen till er per automatik. Detta innebär att när er leverantör har köpt er faktura så bokförs betalningen direkt och helt automatiskt i Acconomy!

Tips

Ni kan själv välja vilket konto betalningen ska bokföras på. Detta ställer ni in under funktionen Bokföringsinställningar som ni hittar under Inställningar i huvudmenyn. Ni har naturligtvis även möjligheten att stänga av den automatiska bokföringen för utbetalning av sålda fakturor om så önskas. Bocka då ur alternativet Bokför sålda fakturor automatiskt, se bild 5.

Bild 5. Inställningar för automatisk bokföring av sålda fakturor.
Loader