Fakturera med Acconomys faktureringsprogram

Aktiebolag, enskild firma eller förening

Vårt faktureringsprogram hjälper dig

Läs guiden

Läs Acconomys guide om hur du enkelt skapar en faktura i Acconomy. Klicka på knappen för att gå till guiden.

Acconomy är ett faktureringsprogram online. Oavsett om du är elektriker med en enskild firma, driver en byggfirma som ett aktiebolag eller är kassör i en förening, kommer vårt faktureringsprogram göra din fakturering enklare.
Skapa en snygg faktura enkelt och snabbt genom några knapptryck. Välj din egen logotyp och skicka fakturan direkt till mottagaren.

Med Acconomy kan du skapa fakturamallar för olika fakturatyper med förvalda inställningar som ex Rot eller Rut-faktura, omvänd skatteskyldighet mm.

Använd dina fakturamallar för att skapa grupputskick för exempelvis medlemsavgifter i en idrottsförening alternativt vägförening eller för ex hyror till dina hyresgäster.

Att göra en faktura i Acconomy är enkelt då Acconomy använder så kallat WYSIWYG, What You See Is What You Get, dvs det du ser på skärmen är hela tiden hur fakturan som skapas kommer se ut när den är klar.

Olika fakturatyper

Med Acconomy kan du enkelt skapa rot och rut fakturor med helautomatisk bokföring samt rapportering till Skatteverket.

Fakturerar du utomlands kan du även skapa fakturor i olika valutor som alla bokförs helautomatiskt och Acconomy räknar själv ut eventuella valutakursvinster/förluster.

Behöver du skapa inbetalningskort på dina fakturor? Inga problem! Med Acconomy kan du snabbt skapa enkla fakturor med BankGiro eller PlusGiro i botten.

Behöver ni skicka räntefakturor? Inga problem! Acconomy kan automatiskt räkna fram och skapa räntefakturor på vald kund.

Det går också utmärkt att skapa kontantfaktura, räntefaktura, kreditfaktura och påminnelsefaktura utöver normala fakturan.

Acconomy kan skapa alla typer av fakturor oavsett om ert företag använder faktureringsmetoden eller kontantmetoden.

Leverera fakturan

När du har skapat en snygg faktura är det dags att skicka den. Acconomy erbjuder flera olika alternativ för leverans av fakturan, så som automatisk kuvertering och utskrift, fakturan som PDF via e-post eller vanlig utskrift på din enhet.

För att få en mer detaljerad överblick på hur en faktura kommer se ut, tryck på bilden nedan.

Bild på en skapad faktura Klicka på bilden för att se fakturan

Välj bland flera leveranssätt för din faktura

E-faktura för säker leverans

Skicka fakturan som e-faktura för att förenkla faktureringen för både er och för kunden. E-faktura ger högre säkerhet, följer en EU-standard och säkerställer att fakturan kommer fram till rätt mottagare.

Från och med 1 April 2019 träder den nya lagen om e-fakturering ikraft. Detta innebär att all fakturering till den offentliga sektorn, kommuner, landsting, regioner, kommunala och statliga bolag samt statliga myndigheter, skall ske via e-faktura. Acconomy erbjuder detta i det senaste e-faktura formatet.

Sälj fakturan direkt i vårt faktureringsprogram

Om ni vill få in pengarna direkt efter ert hårda arbete så har ni möjlighet att sälja era fakturor. Detta innebär att ni kan fakturera era kunder, sälja fakturan och sedan få betalt redan nästa bankdag. Detta leder till ökad likviditet samt att ni slipper administrationen av att registrera eller jaga inbetalningar.

I dagsläget sammarbetar vi med Euro Finans AB och Prioritet Finans AB som kommer stå för köpet av era fakturor.

Smidig leverans via E-post

När ni skickar en faktura via e-post så har ni möjligheten att skicka samma faktura till flera olika e-postadresser. Ni kommer även ha möjlighet att se om kunden har öppnat och läst fakturan som har hamnat i deras inkorg.

Automatisk kuvertering och frankering

Ni har möjligheten att skicka alla era kundfakturor via posten. Detta innebär att ni slipper pappershanteringen och strul eftersom det sker per automatik. Vi sammarbetar i dagsläget med postnord som sköter det administrativa samt levering av fakturorna.

Vanlig utskrift och PDF-faktura

Såklart kan ni även skriva ut fakturan, vilket innebär att ni får fakturan i PDF-format. Då har ni möjlighet att göra precis vad ni vill med det dokumentet. Ni kan till exempel skriva ut fakturan och ge den till kunden direkt i handen, skicka den i ett eget skrivet e-postmeddelande och mycket mer!

Oavsett vilket leveranssätt ni har valt så finns alltid möjligheten att få ut era fakturor i PDF-format.

Skapa faktura i mobilen genom vår app

Acconomy har även en app till smartphones där det går att skapa och skicka fakturor med några enkla klick. Appen är kopplad direkt till Acconomy och alla kunder och artiklar hämtas från systemet. Självklart går det att skapa nya kunder och artiklar när man skapar fakturan i appen.

Egen avsändare vid epost

Under inställningsmenyn i Acconomy kan ni ställa in er egna e-postadress för leverans av fakturor. Acconomy kommer då att skicka via er e-postserver och era mottagare uppfattar det som att det kommer från er adress. Skickade fakturor hamnar också i mappen “Skickade” på den epost-adress ni väljer som avsändare.

Utöver egen avsändare finns också möjlighet att använda sig av egen text i e-postmeddelandet med fakturan.

Aviseringar via epost och sms

När en faktura levereras finns möjlighet att välja aviseringar till kunden via både Epost och SMS. Kunden får då ett meddelande om att en faktura har skickats och även hur/var den levereras.

Bild på hur man skapar en faktura i mobilen med app Skapa en faktura i en Android-telefon

Mängder med smarta funktioner i vårt faktureringsprogram

Från kundreskontran finns en mängd smarta funktioner att använda sig utav. För en faktura går det exempelvis att skriva ut en följesedel, dela en direktlänk till fakturan eller se en graf över konteringsstegen.

Här går det även att skapa en ny faktura utifrån en tidigare faktura eller en automatisk kreditfaktura.

Om det behövs kan man skicka en påminnelse på just denna fakturan eller skicka fakturan direkt till inkasso.

Man kan välja att ladda hem fakturan som en PDF eller att skicka fakturan igen.

Allt loggas och ni kan när som helst läsa hela loggen för vad som har hänt med en faktura. Det finns även möjlighet att skriva in egna kommentarer i loggen som ex “Fakturan krediterades efter kontakt med kunden” eller liknande. All information är kopplad till vilken inloggad användare som gör vad.

Automatisk påminnelse- samt inkassohantering

Betalar inte era kunder sina fakturor i tid kan Acconomy hjälpa er genom att erbjuda helautomatiserad påminnelsehantering.

Genom att aktivera funktionen och ställa in hur och när en påminnelse ska skickas kommer Acconomy börja skicka ut påminnelser för fakturor som inte har markerats som betalda.

Har ni även aktiverat Acconomys inkassotjänst skickas fakturan efter två påminnelser iväg till bolaget Capitum för inkassohantering.

Självklart går det bra att nöja sig med att skicka alla påminnelser eller inkassoärenden manuellt också. Men varför tänka på det när det kan skötas automatiskt?

Validerade OCR-nummer

Acconomy använder autogenererade fakturanummer som även skrivs som OCR-nummer.

Ett val om vilket fakturanummer Acconomy ska börja räkna på presenteras för användaren och därefter genererar Acconomy faktura/OCR-referensnummer med både checksiffra och längdsiffra.

Det innebär att två kontrollsiffror läggs på fakturanumret för att skapa ett validerat och giltigt faktura/OCR-nummer.

För att veta mer eller för att testa OCR-nummer, besök bankgirocentralens hemsida.

Betalningar med bankfil

Exportera era inkommande betalningar från banken och matcha direkt mot skickade fakturor som blir automatiskt bokförda och markerade som betalda.

Acconomy känner dessutom av om samma faktura blir markerad fler än en gång och ger då förslag på hur en felaktig faktura ska bokföras.

Alla inlästa filer sparas automatiskt i dokumenthanteraren och användaren erbjuds ett alternativ om att spara ner en sammanställning av vilka fakturor som har markerats.

Loader